Waarom je weekend je doel verwoest!

We beginnen op maandag vol goede moed en eten gestructureerd en gezond. We bewegen en het gewicht zakt gedurende de week mooi naar beneden doordat we een klein calorie tekort creëren. MAAR DAN! Het weekend breekt aan. De structuur van je werkdagen valt weg en de sociale activiteiten komen de hoek om kijken. Vaak krijgen we onbewust veel meer calorieën binnen in het weekend door minder verantwoorde keuzes en een borrel hier en daar. Hierdoor val je niet af maar blijf je steken op je gewicht of wordt je zelfs langzaam iets zwaarder. Hoe komt dit?

 

In het voorbeeld hieronder zie je iemand die 1900 calorieën kan eten om op gewicht te blijven. De zogenaamde calorie balans. Als deze persoon wil afvallen gaan we op 1600 calorieën zitten. Hierdoor krijgt hij/zij elke dag een tekort van 300 calorieën, als hij/zij dit elke dag zou doen creëren we een tekort van 2100 calorieën per week. Hierdoor zal deze persoon verantwoord afvallen. 

 

Maar we zien in de onderstaande tabel dat er gedurende de week netjes 1600 calorieën wordt gegeten. Alleen als het weekend eraan komt laat deze persoon het voedingsplan los en wordt er ruim over de behoefte gegeten. Dan zou je denken, dat is maar twee dagen... Wat maakt dat nou uit als ik vijf van de zeven dagen gezond eet. Nou zoals je ziet wordt het tekort dat in doordeweeks wordt gecreëerd door gezond en verantwoord te eten in het weekend ruim overschreden en zie je dat het gemiddelde van doordeweeks door die twee weekend dagen ervoor zorgt dat deze persoon langzaam aan iets zwaarder wordt in plaats van lichter.

 

Wat doen we hieraan?

 

Zorg dat je geniet in je weekend maar doe het met mate.... Het is zonde om in het weekend dat goede werk van doordeweeks in twee dagen overboord te gooien. Dus blijf vooral in het weekend je voeding bijhouden, ook al eet je misschien wat minder gezond, het gaat uiteindelijk om het week gemiddelde. Dus als jij iets minder gek doet in het weekend en ervoor zorgt dat je gemiddeld een klein tekort blijft creëren dan ga je opeens wel resultaat boeken! 

 

 

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Waarom je weekend je doel verwoest!

May 2, 2019

1/10
Please reload

Recente berichten

March 30, 2018

Please reload

ADRES:

Activ8 Personal Training

Oester 26

1723HW Noord-Scharwoude

TELEFOON:

06 - 532 75 063

 

Laat een berichtje achter!

© 2016 by Activ8 Personal Training.   Klik hier voor onze: Privacy Policy

 

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube
  • Google+ - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
Openingstijden:
ma.    07.30 - 21.00 uur
din.    07.30 - 18.00 uur

wo.    07.30 - 21.00 uur

do.     07.30 - 20.30 uur

vrij.    07:30 - 18.00 uur 

zat.    09:00 - 12:00 uur